Omschrijving
Een super romige, makkelijk te maken soep. Van deze hoeveelheid kan je trouwens ook wel twee dagen eten. Als lunch bijvoorbeeld.
Een super romige, makkelijk te maken soep. Van deze hoeveelheid kan je trouwens ook wel twee dagen eten. Als lunch bijvoorbeeld.
Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd een halve prei in ringen en houd apart. Snijd de rest in stukken. Pel de knoflook en snijd de ui in parten.
Doe de bloemkool, prei, knoflook, ui en rijst met een scheut olie in de soeppan en fruit aan.
Voeg de groentebouillon, garam masala, korianderpoeder en kokosmelk toe met 2,5-3 blikken (gebruik hiervoor het kokosmelk blik) water. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken.
Rooster ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan.
Pureer de soep glad.
Schep de soep in borden, geef het (optioneel) een swirl van vegan yoghurt en verdeel de zaden en pitten erover. Maak af met de pei en de kiemen.
Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart