Bloemkoolsteaks met Boerenkool en Pastinaakpuree (vega)

Bloemkoolsteaks met Boerenkool en Pastinaakpuree (vega)

Omschrijving

Dit gerecht lijkt een avg'tje, maar niets is minder waar. In plaats van aardappelen wordt de puree gemaakt van pastinaak en het vlees van bloemkool. Drie keer groente dus! Wil je dit gerecht vegan maken? Laat dan de oude kaas weg, vervang de melk door een vegan variant en de honing door suiker of agavestroop. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Doe met een laagje water en zout in een pannetje en kook in 20 minuten gaar.
     
  2. Doe de boerenkool in een pannetje met de knoflook, wittewijnazijn en water, breng op smaak met wat zout en stoof in 15 minuten gaar met de deksel op de pan.
     
  3. Snijd de bloemkool in dikke plakken, probeer er zoveel mogelijk steel aan te laten zitten. Het kan zijn dat je niet vier steaks uit een bloemkool krijgt. Dan kan je natuurlijk ook gewoon de roosjes bakken.
     
  4. Verhit boter in de pan en bak de bloemkool hierin om en om aan. Voeg de honing en kerrie toe en breng op smaak met zout en peper. Laat op laag vuur tien minuten  karameliseren, schep af en toe om.
     
  5. Giet de pastinaak af en voeg de oude kaas, komijn en melk toe. Stamp tot een gladde puree. Snijd de bosui in ringetjes en roer deze als laatste door de puree. 
     
  6. Schep de bloemkoolsteaks uit de pan op de borden en verdeel de pastinaakpuree en boerenkool erbij. Bestrooi de boerenkool met hazelnootjes. Maal er verse peper over. Lekker met grove mosterd.