Romige Bloemkoolsoep gefrituurde Knoflook (vegan)

Romige Bloemkoolsoep gefrituurde Knoflook (vegan)

Omschrijving

Soep is altijd een goed idee voor grote groepen. Deze soep is heerlijk romig, vult goed en heeft een lekkere, pitte smaak door de kerrie en shoarmakruiden. De gefrituurde knoflook is een knapperige toevoeging, maar je kan de knoflook ook gewoon in de soep verwerken als je het te veel werk vindt. Dit recept is heel makkelijk te verdubbelen, je hebt alleen een grotere pan nodig ;-)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
     
  2. Verhit een scheut olie in een soeppan. Fruit hierin de kerrie en shoarmakruiden aan. Voeg de aardappel, bloemkool en groentebouillon en amandelmelk toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten doorkoken.
     
  3. Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een steelpannetje tot het goed heet is en frituur de knoflook hier lichtbruin in. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
     
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg als ie te dit is naar je zin nog wat amandelmelk toe. Breng op smaak met peper en zout.
     
  5. Hak de bosui fijn. Schep de soep in kommen en verdeel de bosui en gefrituurde knoflook erover. Serveer met brood.