Bloemkoolsoep met Venkel, Kikkererwten en Cashewnoten

Bloemkoolsoep met Venkel, Kikkererwten en Cashewnoten

Omschrijving

Het milde weer zorgt ervoor dat we nog steeds genieten van Nederlandse bloemkolen, Friese wel te verstaan, geteeld onder de zilte lucht van de Waddenzee. Als het goed is hebben we deze week nog steeds, misschien ook niet… Deze soep hadden we nog ‘staan’ en smaakte verrukkelijk; mooie laatste kans, voordat de Franse kolen komen, voor een verlate seizoenssoep. Door later grof geraspte bloemkool en venkel toe te voegen en de nootjes heeft de soep een heerlijke bite!

Bereidingswijze

  1. Los een bouillonblokje op in 500 ml water
  2. Zet een pan op het vuur, met daarin een scheutje olijfolie en bak hier de fijngesnipperde ui en knoflook in aan
  3. Snijd de bloemkool en venkel in relatief kleine stukken en voeg deze aan de pan toe (Houdt van beide een paar stukken apart voor later)
  4. Bak de cashewnoten in een droge pan(dus zonder olie!), zodat ze bruinen en meer aromatisch worden.
  5. Snijd de gebakken cashewnoten fijn
  6. De overgebleven stukken bloemkool&venkel grof raspen
  7. Halve, uitgelekte pot kikkererwten, Bos peterselie, snuf kruidnagel, snuf komijn en koriander toevoegen en met de staaf mixer tot een gladde soep mixen, eventueel water toe voegen tot gewenste dikte.
  8. Voeg nu de geraspte venkel, bloemkool en de rest van de kikkererwten toe en laat nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
  9. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat van de andere droge kruiden.

Serveer met de geroosterde cashewnoten eroverheen.