Bloemkoolspies met Mango Komkommersalade (vegan)

Bloemkoolspies met Mango Komkommersalade (vegan)

Omschrijving

Recept: Odin

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in grove roosjes en kook de bloemkoolroosjes 10 minuten. Giet af, laat wat afkoelen.
     
  2. Klop een marinade met de sesamolie, de tamari en de rode peper. Marineer de bloemkool hier ongeveer een half uur in. Steek de roosjes aan dunne satéprikkers. Leg ze voor een paar minuten op een grillschaal op een hete barbecue of bak ze bij slecht weer in een grillpannetje. Je kunt er ook nog lekkere vegetarische balletjes tussen steken.
     
  3. Voor de salade: snijd mango, komkommer en ui in reepjes. Meng met de rest van de ingrediënten. Laat even intrekken.
     
  4. Maak het sausje: rasp de gemberwortel, hak de knoflook fijn.
     
  5. Verhit de olie en roerbak knoflook en gember een minuutje.
     
  6. Maak een papje van de maizena met wat water. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de knoflook en de gember, laat heet worden en bind het met de maizena. Klop even goed door elkaar en laat afkoelen.
     
  7. Serveren: Leg de spiesjes op een bord, schep er wat saus over, bestrooi met gesnipperde bosui en sesamzaadjes.