Bloemkoolspiezen van de BBQ (vegan)

Bloemkoolspiezen van de BBQ (vegan)

Omschrijving

Een leuke manier om meer groenten te eten tijdens de barbecue. Het recept is op deze manier vegan, maar ik ben een grote fan van bloemkool met kaas, dus mijn tip: bestrooi de bloemkool de laatste vijf minuten van de baktijd met kaas en laat die lekker smelten. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes.
     
  2. Meng de komijn, gember, kurkuma en het korianderzaad. Hak de rode peper en knoflook fijn en meng met de ketjap en rijstazijn door de specerijen. Breng op smaak met peper en zout en voeg 4 eetlepels olie toe.
     
  3. Snijd de bloemkool in roosjes, zorg dat het goede stevige roosjes zijn. Meng de roosjes met de marinade en schep goed om. Laat als je tijd hebt de bloemkool een paar uur marineren in de koelkast, dan worden de smaken nog beter.
     
  4. Rijg de roosjes voorzichtig op de stokjes. Kies de makkelijkste weg; tussen de steeltjes door.
     
  5. Grill de bloemkoolspiesjes om en om in 15 tot 20 minuten gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Hak de pinda's grof en snijd de bosui in ringen. Garneer hiermee de bloemkool.