BLT Wraps (vlees, vega of vegan)

BLT Wraps (vlees, vega of vegan)

Omschrijving

Lambertus: "Dit gerecht kun je zo vegan, vega of vleesachtig maken als je zelf wilt. Mocht je niets met volledig plantaardig hebben, probeer dan toch eens een keertje de 'facon' van gerookte tofu. Marie-Sophie legt uit waarom :-)"

Eerlijk is eerlijk; het grootste gemis van geen vlees meer eten is bacon. Daarom werden wij zo blij na het proeven van dit recept. Zelfs de grootste vleesmonsters bij ons op kantoor vielen voor deze 'facon', oftewel 'fake bacon'! Hij is zout, rokerig en knapperig, net als een echt uitgebakken spekje. Dus zeker het proberen waard.

Liever dit recept met echte bacon maken? Vervang de gerookte tofu dan voor uitgebakken pancetta en gebruik een stuk minder zout.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

 1. Voor extra knapperige 'facon'; leg de gerookte tofu op keukenpapier en dek af met iets zwaars, zoals een houten snijplank. Laat zo 30 minuten uitlekken.
   
 2. Snijd de tofu in plakjes van 2 mm dik. Bestrooi ze met een flinke snuf zout, de Japanse sojasaus, het paprikapoeder en de knoflookpoeder. Wrijf in en dep droog met keukenpapier.
   
 3. Verhit de olie in een koekenpak en bak hierin de plakjes tofu op hoog vuur krokant. Doe dit in porties, zodat ze elkaar niet overlappen. Laat uitlekkern op keukenpapier en bestrooi eventueel met nog meer zout.
   
 4. Snijd de tomaten in plakjes. Hak de knoflook fijn en meng met de yoghurt.
   
 5. Beleg elke wrap met een eetlepel knoflookyoghurt, een eetlepel ketchup, de verras me sla, tomaatjesmix en plakjes facon'. Rol op en pak in in bakpapier. 

Tip: de facon is ook heel lekker als topping op een salade.