Bobotie (vega)

Bobotie (vega)

Omschrijving

Bobotie is een Zuid-Afrikaanse ovenschotel met banaan, abrikoos, kerrie en gehakt. Om deze versie vega te maken gebruikte ik extra veel groenten en verving ik het gehakt door shi-take paddestoelen. Je zou natuurlijk ook vega gehakt kunnen gebruiken (of echt gehakt), dat werkt net zo goed. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Schil de aardappelen en meirapen en snijd in blokjes. Breng in een laagje water met een snuf zout aan de kook en laat 10 minuten voorkoken. Snij de peultjes in grote reepjes (heel kan ook) en kook de laatste vijf minuten mee. Giet af.  
     
  3. Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan en bak hierin de shi-take op hoog vuur aan.  
     
  4. Snijd de bananen en gedroogde abrikozen in reepjes. Snipper de knoflook. 
     
  5. Klop het ei los met de garam masala en de melk. Breng op smaak met zout en peper. 
     
  6. Meng alle groenten en fruit door elkaar in een ovenschaal en overgiet met het eimengsel. Bak in 30 minuten tot het ei gestold is.