Pasen '23: Hartige en Zoete Boekweit Pannenkoekjes (glutenvrij)

Pasen '23: Hartige en Zoete Boekweit Pannenkoekjes (glutenvrij)

Omschrijving

Pannenkoekjes, maar dan volledig van boekweit. Dus in principe glutenvrij, maar niet door diegene die absoluut geen gluut binnen mag krijgen. Want deze boekweit kán er sporen van bevatten. Dat ten eerste.

Je belegd ze zoet met blauwe bessen, gewoon út Drenthe. Maar dan wel uit de diepvries. Bespaart een hoop kilometers ten op zichte van de verse die je momenteel ook kunt kopen. Hartig beleg je ze met lekkere voorjaarsgroentes en uitgebakken Italiaanse pancetta. Natuurlijk kun je die weg laten als je vega wenst.

In dit gerecht zit ricotta verwerkt. Da's lekker romig, maar een stuk minder vet dan crème fraîche. Maar meer eiwit. Dit gerecht is goed voor 12 kleine pannenkoekjes.

Paasbrunchen doen we dit jaar beter. Lichter verteerbaar. Dus minder of helemaal geen gluten. Fijne zachte geitenkaasjes en minder koolhydraten. En als basis lekker veel voorjaarsgroen direct van onze boeren. Bovendien, de meeste gerechten zijn (klein) kind proof. Ook fijn!

Paas-kook je ook mee? Fijn, want wij - Hofweb en onze boeren - vieren Pasen 't liefst samen met jou. Ontdek alle Paas-brunch gerechten >>

Bereidingswijze

Bereiding pannenkoekjes:

  1. Maak een beslag met de eieren, bloem, melk en een snufje zout.

  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes in een paar minuten aan beide kanten bruin.

Voor de zoete variant:

  1. Doe de blauwe bessen in een steelpannetje met de rietsuiker. Laat dit op laag vuur inkoken tot een compote.

  2. Maak de ricotta op smaak met 2 el suiker

  3. Pak een pannenkoekje en verdeel 1 el zoete ricotta over het midden. Vouw de zijkanten over het midden en maak nog 2 van zulke pannenkoekjes. Leg ze naast elkaar en verdeel wat compote over de pannenkoekjes. Garneer met wat muntblaadjes.

Voor de hartige variant:

  1. Bak de pancetta uit in een pan zonder olie en laat het uitlekken op een keukenpapiertje zodat ze krokant worden.

  2. Hak de bieslook fijn, snijd de lente ui in ringen en de komkommer in lange repen.

  3. Pak een pannenkoekje en verdeel 1 el ricotta over het midden. Leg hierop wat komkommer, lente ui, bieslook en pancetta. Vouw de zijkanten over het midden en maak nog 2 van zulke pannenkoekjes.

Recept: Wauw Factory
Foto: Mees