Boeren Pompoensoep met Spek

Boeren Pompoensoep met Spek

Omschrijving

Pompoen is super veelzijdig en levert eigenlijk altijd een prima soep op. Of je er nou een Aziatische of 'Hollandse' variant op maakt; je kan er alle kanten mee op! Deze boeren pompoensoep is snel klaar en zit vol met groenten. De mosterd maakt het pittig, het spek en de pompoenpitten zorgen voor de bite.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Vul je waterkoker of ketel en zet hem aan.
     
  2. Snijd de rode ui in parten en de prei in reepjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en prei 3 minuten aan op middelhoog vuur.
     
  3. Snijd de pompoen in blokjes en verwijder de zaadlijsten. Doe de stukken pompoen bij de uien in de pan. Bak kort mee. Voeg zoveel water toe dat de pompoen net onder staat. Voeg een lepel mosterd, de groentebouillon en een snuf zout toe. Roer door en laat 15 minuten koken.
     
  4. Rooster ondertussen de pompoenpitten kort in een droge koekenpan. Haal ze eruit als ze gaan knisperen en 'jumpen'. Bak de plakken spek vervolgens krokant in dezelfde pan.
     
  5. Pureer de soep glad en zet nog even terug op het vuur, proef en voeg eventueel extra zout en peper naar smaak toe.
     
  6. Schep de soep in kommen, bestrooi met de pompoenpitten en chillivlokken. Verkruimel tenslotten de uitgebakken spek boven de soep.