Boerenkool Chips met Aziatische dip

Boerenkool Chips met Aziatische dip

Omschrijving

Deze chips zijn krokant en kruidig, maar wel vetvrij en koolhydraatarm. Tijdens de shoot waren we allemaal verbaasd hoe smaakvol en knapperig deze chips zijn. Ik gebruikte paprikapoeder en komijnpoeder in dit recept, maar probeer vooral verschillende kruiden uit die je zelf lekker vindt. 
Wil je dit gerecht vegan maken? Gebruik dan de veganistische ei-vrije mayonaise. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
     
  2. Was de boerenkoolbladeren en dep ze heel goed droog met keukenpapier. Zorg ervoor dat ze echt heel droog zijn.
     
  3. Spreid de boerenkoolbladeren uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrooi met het zeezout en de specerijen. Droog ze in de oven in 25 tot 35 minuten, tot ze krokant zijn.
     
  4. Roer voor de dip de mayonaise los met de tamari, de knoflookpoeder en de chillivlokken.
     
  5. Top de saus met wat alfalfa. 

Tip: Je kan ook verse knoflook gebruiken, maar daar wordt de saus wel een stuk heftiger van. ????