Boerenkoolgnocchi (vega)

Boerenkoolgnocchi (vega)

Omschrijving

Dit gerechtje kan je gewoon in één pan maken en staat supersnel op tafel. Misschien nog wel sneller dan 20 minuten. Als je zin hebt in vlees kan je er ook stukjes gebakken kip aan toevoegen, maar als vega gerecht is het ook al lekker hartig en kazig. Is er geen boerenkool meer? Gebruik dan witte of chinese kool, deze twee werken ook goed. En anders zelfs courgette, aubergine, spinazie... Eigenlijk alles wel! 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snipper de knoflook en snijd de paddenstoelen in kwarten.
     
  2. Verhit olie in een grote pan of wok en bak hierin de paddestoelen op hoog vuur bruin.
     
  3. Snijd de prei in ringen, was deze goed en voeg toe. Bak twee minuten mee. Dan mag de boerenkool erbij. Roer goed en bak even mee. Voeg de gnocchi toe en blus af met de room en groentebouillon breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel vijf minuutjes koken en indikken.
     
  4. Schep de gnocchi in borden, bestrooi met veel verse peper en Parmezaanse kaas.