Boerenkool Couscous Salade met Sinaasappel (vegan)

Boerenkool Couscous Salade met Sinaasappel (vegan)

Omschrijving

Liefde gaat door de maag :-) Op Valentijnsdag wil je natuurlijk extra aandacht voor je liefje hebben. Gezonde aandacht, daarom is deze salade perfect; in 20 minuten op tafel en vol verse groenten en fruit. In het recept is de salade vegan, maar je zou er ook nog feta aan toe kunnen voegen voor extra hartigheid.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Breng voor de groentebouillong 200 ml water met ½ blokje groentenbouillon aan de kook. Doe de couscous in een kom, voeg de bouillon toe en dek af met plasticfolie. Laat de couscous 10 minuten wellen.  
     
  2. Schil twee van de drie bloedsinaasappels en snijd in plakken en de rode ui in reepjes, snijd ook de helft van de munt in reepjes.
     
  3. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te knappen.
     
  4. Knijp de derde bloedsinaasappel uit en meng er 2 el olijflolie door. Breng op smaak met peper, zout en de gesneden muntblaadjes.  
     
  5. Meng de couscous met de boerenkool en de dressing. Schep op een bord en verdeel de bloedsinasappels erover. Maak af met de krokante pompoenpitten en blaadjes munt.