Bolognaisesaus

Bolognaisesaus

Omschrijving

Als je lekker veel van deze saus maakt, kun je er twee keer van eten. Gewoon een keer met pasta en een andere keer als lasagne met geroosterde groenten als lasagnebladen. Lekker makkelijk en heel smakelijk!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de boter met de olie in een grote pan met dikke bodem.
     
  2. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur in een paar minuten glazig. Snijd ondertussen de bacon in reepjes, voeg deze toe en bak drie minuten mee.
     
  3. Voeg vervolgens het gehakt toe, bak dit in 7 minuten rul en gaar.
     
  4. Snijd de prei en wortel in ringen en de champignons in plakjes. Voeg ook deze bij het gehakt en bak een paar minuten mee.
     
  5. Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw en doe ze in de pan. Blus het geheel af met de glazen rode wijn. 
     
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat een half uur op laag vuur pruttelen zonder deksel. Haal het kruidenpakketje eruit en roer de mascarpone erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
     
  7. Eet de helft van deze saus op de dag dat je hem maakt, met gekookte pasta en wat geraspte oude kaas. Maak van de tweede helft een verrukkelijke groente lasagne.