Bonenschotel met Kerrie Aardappeltjes en extra Groentes (vega(n)

Bonenschotel met Kerrie Aardappeltjes en extra Groentes (vega(n)

Omschrijving

Deze bonenschotel presenteert prachtig en is heel makkelijk te maken. Alle pure smaken bij elkaar doen je ervan door eten, ook tijdens warme dagen! Je kunt uiteraard allerlei verschillende soorten bonen gebruiken van het seizoen. Pronk, Snij- en Spekbonen bijvoorbeeld, maar de 'gewone' sperzie doet 't ook prima in dit gerecht!

Recept en fotografie: Lambertus

Bereidingswijze

  1. Schil of was (nieuwe aardappelen) de aardappel en snijd ze overlangs in mooie gelijke partjes, maatje gebakken aardappeltjes zeg maar. Kook ze vervolgens in een beetje zout voor de helft gaar. (ca 10 - 15 min)
     
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  3. Schil ondertussen de uien en snijd in mooie ringen. Snijd de paprika's in lengte richting in gelijkmatige repen, zonder zaadlijsten uiteraard. Snijd de champignons in kwarten. Doe deze groentes in een ruime schaal met een sheut olijfolie, 1 tl Mexicaanse kruiden, scheutje ketjap, 1 teentje geperste knoflook en wat vers gemalen peper. Goed mengen en laat even marineren.
     
  4. Giet de aardapelen af en verdeel ze over een theedoek zodat ze kunnen uitstomen en een beetje afkoelen. Doe ze in een ruime schaal en meng met een scheut olijfolie, 1 á 2 tl kerriekruiden en wat peper en zout. 
     
  5. Verdeel de aardappeljes en groentemengsel apart over de bakplaat en rooster de groentes in ca 30 minuten gaar in de oven.
     
  6. Kook de boontjes van jouw keuze in een laagje water knapperig beetgaar. Niet te zacht, da's niet lekker!
     
  7. Haal de bakplaat uit de oven en en verdeel alle groentes en aardappelen mooi over de bakplaat. Direct serveren!
     
  8. Serveertip: Lekker met een frisse knoflooksaus. Half mayo, half yoghurt mengen met beetje olijfolie, geperst knoflookteentje en wat koriander, vers of gemalen. Afmaken met wat vers gemalen peper.