Rineke's Bospaddenstoelen Paté

Rineke's Bospaddenstoelen Paté

Omschrijving

Rineke leert ons hoe je een verrukkelijke Bospaddenstoelen Paté maakt.

In 15 minuten gepiept en je smeert 't zo op een crackertje na een heerlijke (herfst)wandeling...

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui en knoflook aan, voeg na een minuutje de paddenstoelen toe. Bak nog een paar minuten mee tot ze gaar zijn. Schep op een bord, zodat het kan afkoelen.

  2. Maal in de tussentijd de walnoten en zaden in de foodprocessor fijn. Doe dit in een bakje.

  3. Pureer de afgekoelde paddenstoelen samen met de zongedroogde tomaten in de foodprocessor tot een egale massa.

  4. Voeg dan de walnoten/zaden toe en meng alles opnieuw. Proef en voeg naar eigen smaak nog iets van de ingrediënten toe.

  5. Schep de paté in een glazen potje en bewaar in de koelkast. Lekker als je van een hartig ontbijt houdt, bij de lunch of bij een feestje op een cracker.

Recept: Rineke Dijkinga
Koken en Fotografie: Kruimel