Botermalse Tuinboontjes met Nieuwe Aardappels, Citroen en Munt

Botermalse Tuinboontjes met Nieuwe Aardappels, Citroen en Munt

Omschrijving

Een klassieker: botermalse Tuinboontjes met Nieuwe Aardappels, Munt en Citroenzeste.

Wat wil je nog meer? Met zulke sterke basis-ingrediënten, heb je maar weinig nodig om een heerlijk maal te maken. Om het anders te zeggen: niet altijd alles behoeft een versiering... 

Dit is een adaptatie van een recept uit het Britse tijdschrift Delicious Magazine.

Fotocredits: Delicious Magazine

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Neem een vel bakpapier of alufolie. Halveer de aardappels - schil ze niet - en leg ze in het midden van de alufolie, giet er een lekker scheutje olijfolie in en bestrooi met zout en peper. Vouw het aluminiumfolie om de aardappels heen en zorg dat het geheel goed dicht zit, als een rond pakketje. Zet ongeveer 30 minuten in de oven tot de aardappels gaar zijn.
     
  2. Kook ondertussen water voor de boontjes. Kook de Tuinboontjes slechts een minuut of drie, giet daarna af en spoel ze af onder koud water - anders garen ze verder door, dat is zonde.
     
  3. Rasp nu de schil van een Citroen met een zesteur, als je die niet hebt, gebruik dan een fijne kaasrasp of nootmuskaatrasp.
     
  4. Als de aardappels gaar zijn (een beetje afhankelijk van je oven) open dan het pakketje uit de oven, en meng er dan de Tuinbonen, een handvol gesneden Muntblaadjes, de citroenrasp en een flinke klont boter doorheen.
     
  5. Schep nu het geheel op een bord. Proef even, voeg naar smaak nog zout of peper toe, en serveer warm óf koud.