Bramensorbet

Bramensorbet

Omschrijving

Dit ijs is heel makkelijk te maken; je hebt er geen ijsmachine voor nodig, alleen een blender of staafmixer. Zo krijg je een supermooi, zacht, dieppaars ijs dat heerlijk weg eet op een lekkere zomerdag. Alsof dit nog niet genoeg is; dit ijs is ook nog eens 'guiltfree' en vegan! Yesssss.

  • Goed voor 500 ml ijs

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Vries 500g bramen van tevoren minstens 5 uur aan. Bewaar de rest in de koelkast.
     
  2. Doe de bramen met de agavesiroop en de citroensap in de blender en draai tot een mooie, dikke massa.
     
  3. Schenk de massa in een diepvriesbak en vries nog minstens 2 uur aan. Schep het ijs in kommetjes en serveer direct, want het is superzacht.