Breakfast Burrito's

Breakfast Burrito's

Omschrijving

Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van kool en kidneybonen, maar je kunt natuurlijk allerlei groenten gebruiken die op moeten voordat je op vakantie gaat. Bewaar dus vooral je restjes voor deze breakfast burrito on the go, dan hoef je ook niets (of minder) weg te gooien!

Voor je autoreis hebben we ook heel lekkere 'Onderweg Pakketten'. Een Basis- en Familiepakket. Check ze hier.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de zilvervliesrijst met ¾ kop water en zout in een pannetje met deksel. Kook op laag vuur tot de rijst al het water heeft opgenomen. Roer door en zet het vuur uit. Laat nog even staan met de deksel op de pan.
     
  2. Laat de kidneybonen uitlekken, spoel ze schoon en roer ze door de nog warme rijst.
     
  3. Kluts de eieren. Doe een scheutje olie en het ontbijtspek in de pan en bak kort aan. Draai het ontbijtspek om en giet de eieren erover. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak het ei aan een kant op laag vuur tot ook de bovenkant gestold is. Snijd in vieren.
     
  4. Snijd de witte kool in dunne reepjes en de bosuitjes in ringen.
     
  5. Leg een tortillawrap open op een plank of gewoon op je aanrecht, beleg met een kwart van het ei met spek, een goeie schep rijst met bonen, de kool en de bosuitjes. Zorg ervoor dat de ingrediënten in een rechthoek liggen. Vouw eerst de korte uiteindes naar het midden (aan de korte kanten van de rechthoek) en rol dan de tortilla strak op. Pak in met aluminiumfolie en neem mee in de auto. Maak je dit de avond van tevoren? Bewaar ze dan in de koelkast.

    Smakelijke reis!