Brioche Vlechtbrood

Brioche Vlechtbrood

Omschrijving

Steek die handen maar vast uit de mouwen, want dit recept vergt jouw vlecht-skills! Leuk om samen met je kinderen/ouders/opa's&oma's te maken! Brioche is een zoet-deeg brood, wat uiteraard perfect samen gaat met de chocoladevulling! 

Receptuur: WAUW! Factory

Fotografie: WAUW! Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spreid de hazelnoten uit op een bakplaat en rooster 5-10 minuten of tot mooi goudbruin in de oven. Laat goed afkoelen.
  3. Meng de lauwe melk met de gist en de suiker. Laat even staan tot het begint te schuimen.
  4. Doe de bloem, suiker, zout en het ei in een grote kom.
  5. Voeg de melk toe en mix met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
  6. Voeg vervolgens de boter beetje bij beetje toe tot het een mooi soepel en een beetje plakkerig deeg is.
  7. Smeer je aanrecht en je handen in met zonnebloemolie en kneed het deeg verder met de hand. Bol het deeg op en leg in een ingevette kom, dek af met een natte theedoek en laat ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats.
  8. Hak de hazelnoten fijn en warm de chocopasta iets op zodat deze makkelijker te smeren is.
  9. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dunne lap. Besmeer de lap met de chocoladepasta en bestrooi met de hazelnoten. Rol de lap op en druk iets plat.
  10. Snijd de rol over de lengte in drie repen en vlecht deze repen op een met bakpapier bekleedde bakplaat tot een krans.
  11. Laat nogmaals 45 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
  12. Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en bak de krans in 20 minuten goudbruin en gaar.

Laat een beetje afkoelen en bestrooi met poedersuiker.