Yvette van Boven Taartje van Broccoli, Venkel en Doperwten

Yvette van Boven Taartje van Broccoli, Venkel en Doperwten

Omschrijving

Liefst een dag laten opstijven!

Bereidingswijze

  1. Maal in de keukenmachine de doperwten met de hazelnoten en de helft van de knoflook tot kruim. Meng er 1 ei door, als de massa nog erg droog is, een tweede

  2. ei; zodat het een kneedbare substantie wordt. Maak af met mosterd, peper & zout.

  3. Bekleed een ovenschaal met bakpapier, kwast er olie op en verdeel de doperwten-

  4. pasta erover, druk iets aan.

  5. Snijd de venkel in de lengte doormidden, vervolgens een halve dwars in reepjes van 5 millimeter en doe ze in een kom. Snijd de rest in stukken en maal die fijn, ook in de keukenmachine, en doe bij de reepjes in de kom.

  6. Snijd 2 handen broccolisteel in brunoise, maal de rest ook tot gruis in de keukenmachine en meng met de venkel, crème fraîche, 1 ei, 1 eiwit en eventuele kaas toe tot een smeuïge, maar niet vloeibare, massa. Maak op smaak met peper & zout en verdeel over de doperwten.

  7. Zet in een oven van 180 C en laat in zo'n 50 minuten stollen en de bovenkant licht goudgeel kleuren. U kunt 'm direct uit de oven serveren, na een dag wordt de taart iets steviger. Zet hem dan voor serveren nog zo'n 7 minuten in een hete oven.

  8. Serveertips: als klein gerecht of als hoofd met bijvoorbeeld nieuwe aardappelen, een tomatensalade of gemarineerde broccoli

Houdbaarheid: 3 à 4 dagen.

Recept: Yvette van Boven