Omschrijving
Liefst een dag laten opstijven!
Liefst een dag laten opstijven!
Maal in de keukenmachine de doperwten met de hazelnoten en de helft van de knoflook tot kruim. Meng er 1 ei door, als de massa nog erg droog is, een tweede
ei; zodat het een kneedbare substantie wordt. Maak af met mosterd, peper & zout.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier, kwast er olie op en verdeel de doperwten-
pasta erover, druk iets aan.
Snijd de venkel in de lengte doormidden, vervolgens een halve dwars in reepjes van 5 millimeter en doe ze in een kom. Snijd de rest in stukken en maal die fijn, ook in de keukenmachine, en doe bij de reepjes in de kom.
Snijd 2 handen broccolisteel in brunoise, maal de rest ook tot gruis in de keukenmachine en meng met de venkel, crème fraîche, 1 ei, 1 eiwit en eventuele kaas toe tot een smeuïge, maar niet vloeibare, massa. Maak op smaak met peper & zout en verdeel over de doperwten.
Zet in een oven van 180 C en laat in zo'n 50 minuten stollen en de bovenkant licht goudgeel kleuren. U kunt 'm direct uit de oven serveren, na een dag wordt de taart iets steviger. Zet hem dan voor serveren nog zo'n 7 minuten in een hete oven.
Serveertips: als klein gerecht of als hoofd met bijvoorbeeld nieuwe aardappelen, een tomatensalade of gemarineerde broccoli
Houdbaarheid: 3 à 4 dagen.
Recept: Yvette van Boven