Sjoerds Broccoli met Balletjes in Tomatensaus en Pasta

Sjoerds Broccoli met Balletjes in Tomatensaus en Pasta

Omschrijving

Dit recept heeft zijn oorsprong bij de broccoli, correctie, Sjoerd zijn Broccoli. Sjoerd, onze zoon Sjoerd (11) had van ‘t voorjaar een 12 tal broccoli planten in de grond gezet.

Aangezien deze na enkele weken allemaal tegelijk oogst klaar, zaten wij met een broccoli overschot. Links en rechts wat appjes gestuurd: "broccoli te koop"; hoppa, Sjoerd zijn broccoli tuin leeg! 

Het leuke hiervan is dat wij ook van links en rechts recepten doorgestuurd kregen. Het recept wat hierna volgt is tot nu toe onze favoriet. Zeker met de verse knoflook die nu ook klaar is om geoogst te worden. 

Ik hoop dat jullie er net zo lekker van eten als wij.

Ook namens Sjoerd, lekker ite!

Bereidingswijze

De saus mag wel even een uurtje of 2 stoven dus begin op tijd.

•    Snij de knoflook en de ui fijn en fruit deze even aan in een braadpan met wat olijfolie.
•    Voeg de passata, tomatenpuree en bouillonblokje toe.
•    Voeg water toe tot een juiste dikte voor saus ontstaat.
•    Laat dit aan de kook komen.
•    Draai de pit laag en voeg de verse kruiden toe.
•    Laat dit geheel nu 1-2 uur stoven, af en toe doorroeren.

In de tussentijd

•    Je kan nu vast de gehaktballetjes maken van ca 4 cm doorsnee. 
•    Bak de gehaktballetjes in een aparte koekenpan met wat olijfolie. 
•    Bereid de tagliatelle volgens de beschrijving op de verpakking.
•    Kook de broccoli zoals jij het lekker vindt, maar zeker niet te gaar!
•    Na de twee uur stoven proef je even of dat de saus goed op smaak is, voeg evt zout en peper naar smaak toe.
•    Voeg de gehaktballetjes en de broccoli toe aan de saus.
•    Saus even doorroeren, tagliatelle uit laten lekken.
•    Doe wat tagliatelle op een bord en schep er een flinke laag saus overheen.