Broccoli Couscous (vega, koolydraatarm, glutenvrij)

Broccoli Couscous (vega, koolydraatarm, glutenvrij)

Omschrijving

Echte couscous vind ik heerlijk, maar het is ook fijn om te variëren, daarom schreef ik dit recept met een couscous van broccoli in plaats van tarwe. Zo heb je wel een lekker gevulde salade met structuur, maar een keertje niet alle koolhydraten. Perfect voor een lichte, doordeweekse maatlijd.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen en lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de pompoen in parten. Verspreid de pompoen op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de pompoen 30 minuten in de oven.
     
  2. Snijd de stronkjes broccoli van de steel. Doe ze kort in de foodprocessor en maal tot een grove structuur (ongeveer de grootte van couscous, hakken met een mes kan ook). Doe de broccoli in een kom en schenk er kokend water overheen, laat  twee minuten staan en giet af. Laat afkoelen. Bewaar de stelen bijvoorbeeld voor het maken van een bouillon of in de pastasaus.
     
  3. Rooster de notenmix in een droge koekenpan. Hak de munt en koriander grof. Roer de honing en de balsamico samen los, giet er 3 el olie bij.
     
  4. Leg de broccolicouscous op een bord en leg de pompoenwedges erbij. Bestrooi de salade met de notenmix en kruiden en verkruimel de feta erboven. Eindig met de dressing en peper en zout naar smaak.