Broodje 'Pulled Pumpkin' (vegan)

Broodje 'Pulled Pumpkin' (vegan)

Omschrijving

Spaghettipompoen: zoals de naam al doet vermoeden, is het vruchtvlees van deze pompoensoort het best te omschrijven als... spaghetti :-) De sliertjes vruchtvlees lenen zich er dan ook goed voor om, eenmaal gebakken in de oven, door te gaan voor een groente-variant van 'pulled meat'. Mengen met lekkere shoarmakruiden en voila, een vegan Pulled Spaghetti Pompoen! BBQ saus erbij, hamburgerbroodje: om je vingers bij af te likken!

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

  1. Halveer de spaghettipompoen in de lengte en schep met een lepel voorzichtig de zaadlijsten eruit. Besprenkel met olie en bestrooi met peper, zout en de shoarmakruiden, oregano en paprikapoeder. Zet de pompoen terug in de oven en rooster voor 45 minuten. Zet eventueel een kopje met een bodempje water in de oven om de luchtvochtigheid hoog te houden, zodat de pompoen niet uitdroogt.
     
  2.  Vork na 45 minuten het vruchtvlees los en meng goed met de specerijen en de BBQ-saus. Schep in een ovenschaal en rooster nog 15 minuten door.
     
  3. Maak ondertussen de koolsla; snijd de witte kool en rode ui in dunne reepjes en pers de knoflook en meng met de mayonaise en peper en zout.
     
  4. Snijd de broodjes open en beleg met de koolsla en de pulled pumpkin.