Broodkrans met ontbijtspek en Ricotta

Broodkrans met ontbijtspek en Ricotta

Omschrijving

Deze fraaie ontbijtkrans is al menigmaal op Pinterest langsgekomen rond Pasen. Het is een mooie manier om iets te maken waar 't hele gezin van zal smullen, maar wat ook nog eens sjiek staat op tafel. Maak wat van je Paastafel - deze krans is het centerpiece :-) Ik gaf de ontbijtkrans een twist met frisse ricotta, zowel erin als erbij geserveerd, dat maakt het roerei zachter en als dip zorgt het voor een frisse tegenhanger.

Tip: het schikken van het bladerdeeg (stap 3) lijkt lastig, maar als je aan je aanrecht staat zul je zien dat het niet moeilijk is!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

  1. Roer 4 van de eieren los met de ricotta. Breng op smaak met zout en peper. 
     
  2. Verhit de roomboter in een koekenpan en voeg de eieren toe. Gaar ze op middelhoog vuur al roerend tot ze smeuïg zijn maar wel gestold. Hak de bieslook fijn en roer erdoor. 
     
  3. Rol het bladerdeeg open en snijd het aan de lange kant in vier rechthoeken. Snijd elke rechthoek schuin door, zodat je 8 driehoeken hebt (zoals croissantdeeg). Leg de driehoeken met de korte kanten in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de punten overlappen. 
     
  4. Verdeel het ontbijtspek over de driehoeken en verdeel vervolgens het roerei erover. 
     
  5. Bestrooi met de kaas en vouw de punten van de deegdriehoeken naar binnen. 
     
  6. Klop het vijfde ei los en kwast hiermee het deeg in. Bestrooi met de sesamzaadjes. 
     
  7. Bak de krans in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. 
     
  8. Maak ondertussen de Ricottadip. Hak daartoe de Bieslook (en evt Daslook) fijn en roer met het citroenrasp door de Ricotta. Schep de Ricotta in een klein bakje en serveer in het midden van de krans.