Broodpudding

Broodpudding

Omschrijving

Dit recept voor broodpudding bedacht ik als kok op een kinderkamp. Er blijven namelijk altijd zakken en zakken vol kapjes over, en op een of andere manier ook altijd vla. Zonde om weg te gooien! Ik gebruikte hier een zonnelied vruchtenbol, maar je kan er bijna al het brood wel in kwijt (zolang het geen hartig brood, zoals kaas-uien o.i.d. is). Door de vla wordt het eimengsel lekker dik en romig, zo maak je het jezelf extra makkelijk. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
     

  2. Snijd de vruchtenbol in blokjes. Meng de vanillevla met de eieren, de suiker, de kaneel en de gember. Drenk het brood in het vlamengsel en schik het in een ovenschaal. Als er nog wat van het mengsel overblijft kan je dit eroverheen schenken. 
     

  3. Bak de broodpudding in 30 minuten krokant van boven en gaar van binnen in het midde van de oven. Serveer met de rest van de vanillevla. (of met slagroom, vanille ijs, creme fraiche... alles kan!)