Alternatief gezoete Vegan Brownies van Aardpeer

Alternatief gezoete Vegan Brownies van Aardpeer

Omschrijving

Én vegan.

Én alternatief gezoet.

Én er duiken zelfs aardperen in op.

Én lekker!

Brownies dus, maar dan flink anders.

Wie durft?

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Schil de aardpeer en snijd in stukken, doe in een pan met zoveel water dat de stukken net onder staan. Breng aan de kook en kook in tien minuten gaar. Giet de aardpeer af en laat afkoelen. 

  3. Ontpit de dadels en maal met 1 el warm water tot een gladde pasta in de keukenmachine, voeg de aardpeer toe en meng tot een puree. 

  4. Doe de aardpeer-dadelpuree in een kom met het amandelmeel, de cacao, de ahornsiroop, de gesmolten kokosolie, het bakpoeder en het zout. Mix met een handmixer tot een glad beslag. Proef en voeg naar wens meer ahornsiroop toe. Mix vervolgens het ei erdoor. 

  5. Hak de pecannoten fijn en spatel door het beslag. 

  6. Vet een rechthoekige bakvorm in en bekleed met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak in 30-35 minuten gaar in de oven. Laat minimaal 30 minuten afkoelen.

  7. Smelt de chocolade au bain marie en swirl deze met een lepel over de brownie.

Recept: Karin Schuitema
Fotografie: Mees van den Ekart