Bulgursalade met Zomerfruit en Geitenkaas (vega)

Bulgursalade met Zomerfruit en Geitenkaas (vega)

Omschrijving

Bulgur is een eiwitrijke en vezelrijke graansoort en een perfecte drager voor in een salade. Het vult goed en geeft lang een verzadigd gevoel. Daarbij is het lekker bij heel veel smaken. Het mondgevoel is ongeveer hetzelfde als couscous, maar bulgur is wel nog net even iets gezonder. Daarom is dit mijn tip van de week :-)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Kook de bulgur met het water en de bouillon in 20 minuten droog. Roer los en laat helemaal afkoelen. Je kan dit ook van tevoren doen.
     
  2. Schil de bospeen en snijd er met de dunschiller linten van. Leg ze in koud water.
     
  3. Snijd de rode ui in reepjes en snijd de sla indien nodig fijn.
     
  4. Klop een dressing van de honing, citroensap, morsterd en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet weg tot gebruik. 
     
  5. Meng de bulgur met de wortel, ui en sla. Verdeel over kommen of een grote schaal en verdeel de bramen en blauwe bessen erover. Verkruimel tot slot de geitenkaas erover.