Butterfly Chicken

Butterfly Chicken

Omschrijving

Dit BBQ gerecht is een echte slow downer, want een hele kip vraagt natuurlijk de nodige hitte om helemaal gaar te worden. Daarbij is het recept even simpel als stoer; echt iets voor de Papa die niet alleen op zondag graag het vlees snijdt, maar ook nog eens lekker lang bij de grill wil staan.
De Mexicaanse kruiden geven een heerlijke smaak aan de kip af, welke perfect bij de Nacho's en de Tomatensalsa past.

Recept & Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip open langs de ruggengraat en klap hem open zodat de binnenkant open onder ligt.
     
  2. Meng 50 ml van de olie met de Mexicaanse kruiden en pers de knoflook erboven uit. Meng goed en wrijf de kip hier aan alle kanten mee in.
     
  3. Leg de kip opengevouwen op het rooster en gaar hem met indirecte hitte en de deksel op de bbq in 1,5 uur gaar. Kwast de kip ieder kwartier opnieuw in met de kruidenolie.
     
  4. Maak ondertussen de tomatensalsa:

    - Snijd de tomaatjes in achtsten en de avocado in blokjes.
    - Snipper de rode ui en knoflook en hak de koriander fijn.
    - Roer de ui, knoflook en tomaten door elkaar en breng op smaak met citroensap, zout, peper en olijfolie.
    - Bewaar tot gebruik in de koelkast.
     
  5. Halveer de limoenen. BBQ ze de laatste vijf minuten mee.
     
  6. Serveer de kip met de salsa, nacho’s en de gegrilde limoenen om erover uit de knijpen.