Butterfly Masala Chicken met Broccoli

Butterfly Masala Chicken met Broccoli

Omschrijving

Dit gerecht moest tijdens de shoot als eerste op de foto omdat we hem per se wilde lunchen. Een hele kip met een knapperig, kruidig velletje, sappig vlees en zachte aardappelen en groenten, maar dan met een Indiaas tintje. Door de masala kruiden en de kokosmelk ontstaat er een hele smaakvolle jus. Niet schrikken als de kokosmelk donker wordt, dat hoort erbij! 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
     
  2. Snijd de broccoli in roosjes en de stam in blokjes. Was de aardappelen en halveer ze (of snijd in kwarten als ze groter zijn)
     
  3. Snijd de rode ui in parten en snipper de knoflook. Breng de groenten en aardappelen op smaak met zout en peper en leg ze op een hoopje in een diepe ovenschaal.
     
  4. Snijd de kip langs de ruggengraat open en klap hem open. Leg de kip over de aardappelen en groenten heen. Wrijf de bovenkant van de kip in met de masalakruiden, zout en peper. Schenk de kokosmelk in de ovenschaal.
     
  5. Braad de kip in 1,5 uur mooi bruin en gaar in de oven. Kwast hem wel ieder half uur even in met het vocht uit de braadslede, zo wordt de korst extra knapperig.
     
  6. Lekker met wat mayonaise.