Butternut Masala (vegan)

Butternut Masala (vegan)

Omschrijving

Een lekkere kruidige curry voelt in de winter echt als comfort food. Door de kruiden en de romige saus die je maakt met tomatenblokjes en kokosmelk is dit recept heel makkelijk om vegan te maken, zelfs voor mensen die normaal niet veganistisch eten.

Wil je je rijst een spannende twist geven? Pers er dan voor het koken een limoen boven uit (ik kook de halve limoenen ook altijd mee en haal ze er daarna uit), en voeg na het koken verse koriander toe. Is er geen verse koriander beschikbaar? Vervang deze dan voor ½ el gedroogde koriander.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en knoflook.
     
  2. Halveer de pompoen en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de pompoen in blokjes.
     
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg de garam masala en kurkuma toe met wat zout en verse peper naar smaak en vervolgens de pompoen. Bak even mee. Blus af met de tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat een half uur stoven zonder deksel, roer regelmatig.
     
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de oven voor op de grillstand.
     
  5. Bak de naanbroden vlak voor het eten af in de hete oven. Hak de koriander grof en bestrooi de Masala curry ermee.
     
  6. Serveer de curry met yoghurt, rijst en naanbroden.