Pizza Calzone met Bietjes, Palmkool en verse Geitenkaas (vega)

Pizza Calzone met Bietjes, Palmkool en verse Geitenkaas (vega)

Omschrijving

Nee, ik wil geen gewone, ik wil een pizza calzone! Deze pizza calzone is net even anders door de palmkool, bietjes en geitenkaas. Maar je kan er van alles doorheen doen. Denk bijvoorbeeld aan courgette, andere koolsoorten en misschien zelfs spekjes.

Houd je niet van geitenkaas? Vervang deze dan door een pittige, oude kaas. Ook heel lekker!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     

  2. Snipper de knoflook en ui. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de knoflook en ui aan.
     

  3. Was de bosbieten en snijd ze in blokjes (schillen mag ook, maar bosbietjes hebben zo'n jonge schil dat je die ook makkelijk kan eten).
     

  4. Snijd de palmkool in reepjes. Voeg de bietjes en palmkool met de italiaanse kruiden toe aan de ui en knoflook en bak vijf minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 10 minuten op laag vuur al roerend pruttelen.
     

  5. Rol het pizzadeeg uit en snijd het door zodat je twee rechthoeken hebt. Schep op de onderste helft van de van de rechthoekken het groentemensel en verdeel daar de geitenkaas en amandelen over. Vouw de bovenste helft erover en druk de randjes goed aan. Ik rolde ze nog eens om naar binnen om er een stevige sluiting van te maken.
     

  6. Bak de pizza's in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart