Voorbereiden:
- Leg een stukje ossenhaas tussen twee vellen plasticfolie en sla het voorzichtig maar gelijkmatig plat, tot een dikte van ongeveer 3 mm.
- Verwijder de bovenste laag plasticfolie en leg het vlees omgekeerd op een bord. Trek het andere vel plastic eraf. Herhaal dit voor de andere 3 stukjes.
- Roer in een kom de crème fraîche los met 2 eetlepels olie, en laat de crème met een heen-en-weer gaande beweging boven de borden carpaccio van de lepel lopen (‘drizzelen’ noem ik dat).
Bereiden:
- Bestrooi de carpaccio naar smaak met zout en peper en verdeel de peterselie en sjalot erover. Druppel de azijn erover.
- Schaaf de kaas met een dunschiller in dunne plakjes boven de borden. Besprenkel met de resterende olie en serveer direct.
tip: Als je geen hakbijltje of vleesklopper hebt, moet je creatief zijn en op zoek naar iets zwaars (bijl, hamer of een zwaar pannetje). Ik gebruik voor het uitkloppen graag vellen slagersfolie, dik plasticfolie dat niet plakt. Van die stevige plastic zakjes met een druk- en sluitstrip zijn ook handig om thuis ‘spatvrij’ vlees of vis te pletten.