Carrot cake met geitenkaascrème

Carrot cake met geitenkaascrème

Omschrijving

Deze cake wordt heerlijk zoet en smeuig door de toevoeging van appelpuree, en daardoor heb je gelijk een stuk minder suiker nodig. Voor de verandering gebruikte ik geitenkaas als crème bovenop de taart, maar is dit niet je ding dan kan je ook mascarpone losroeren met honing, werkt net zo lekker.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
     
  2. Rasp de wortelen op een grove rasp.  
     
  3. Doe de koekkruiden met het zout en het zelfrijzend bakmeel in een grote kom en roer het goed door met een garde. Voeg de rietsuiker, eieren, appelmoes en olie toe en klop alles tot een egale massa. Schep als laatste de wortel erdoor.  
     
  4. Vet een sprinvorm van 20 cm doorsnee in, bekleed de bodem met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de cake in de hete oven in 60-70 minuten gaar. Hij mag nog een beetje smeuig zijn van binnen.  
     
  5. Roer voor de crème de geitenkaas los met de honing en crème fraiche. Roer tot er bijna geen klontjes meer zijn.  
     
  6. Laat de taart afkoelen. Besmeer met de geitenkaascrème en verdeel de walnoten erover. Rasp er eventueel extra wortel over.