Cato's Rijkgevulde Boeren-Pompoensoep

Cato's Rijkgevulde Boeren-Pompoensoep

Omschrijving

Cato uit Apeldoorn is sinds afgelopen herfst klant bij Hofweb. En nu al Recept van de Week geworden? Met dit fraaie recept voor Boerenpompoensoep konden we gewoon niet anders! We vroegen Cato waarom ze bij Hofweb terecht is gekomen. "We eten graag biologische voeding, proberen gezond en afwisselend te eten, en ik ben momenteel moeilijk ter been, dus bestellen en laten bezorgen komt goed uit." schrijft Cato ons. "De website bekijken en ideetjes opdoen is ook leuk. Alles is naar wens én... héérlijk, ik ben er erg blij mee. Nogmaals: goed bevallen!" 

Bedankt voor je complimenten Cato, en: geniet van je Hofweb-tegoed.

Ook meedoen met het Klantrecept van de Week? Kijk op deze pagina voor meer info. 

Fotocredits: Michelle Many Cha Cha

Bereidingswijze

Een flinke lijst aan ingrediënten, deze Boerenpompoensoep. Cato maakt dan ook meteen 5 liter, voor in de vriezer (of een groot gezelschap). "Een heerlijke voedzame soep die je ook voor visite uitstekend op tafel kunt zetten."

  1. Trek bottenbouillon van runderbotten en/of een mooi stuk rundvlees, een paar blaadjes laurier, de kruidnagels, zeezout en zwarte peper. Laat 3 uur trekken.
  2. Zeef totdat de bouillon over blijft.
  3. Beetje smokkelen met de tijd? Dat kan :-) gebruik dan een goede runderbouillon zoals die van de Kleine Soepfabriek of bouillonblokjes. Niet het echte werk, natuurlijk, maar soms wel handig...
  4. Snijd vervolgens alle groenten klein, de paddenstoelen erbij en gaar koken, ongeveer 45 minuten op zacht vuur.
  5. Met de blender een gladde soep van maken en dan de tomatenpuree toevoegen.
  6. Dit is het moment voor verse kruiden: Voeg toe: fijngeknipte basilicum, selderij en peterselie en tijm. Gedroogde kruiden kan ook.