Champignons uit de oven (vegan)

Champignons uit de oven (vegan)

Omschrijving

Soms is simpel zo lekker, zo ook deze champignons uit de oven. Ze hebben helemaal niet zoveel nodig om heel veel smaak te hebben. Dit gerechtje staat trouwens ook zo op tafel, een ideale vegan snack voor tijdens de borrel ook.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie leg de champignons erin met de steeltjes naar boven en besprenkel met de olijfolie en agavesiroop. Hak de knoflook grof. Bestrooi de champignons ermee. Breng ze op smaak met zout en peper en bestrooi als laatste met grof gehakte amandelen.
     
  3. Gaar de champignons in 20 minuten in de hete oven. Hak ondertussen de peterselie fijn. Garneer de champignons hiermee en serveer warm. Lekker met een knoflooksausje.
     
  4. Wil je een extra hartige twist? Dan is geraspte kaas (of vegan kaasalternatief) ook heel lekker.