Super Ontbijt - Chia Kurkuma Pudding (vega(n)

Super Ontbijt - Chia Kurkuma Pudding (vega(n)

Omschrijving

Zowel chiazaad als kurkuma zijn echte superfoods. Ze bevatten veel gezonde stoffen die goed zijn voor ons lichaam. Maar behalve dat, geeft kurkuma dit gerecht ook nog eens een hele mooie kleur en is de chia verantwoordelijk voor de structuur. 

Maak er een feestelijk gerecht van door de yoghurt pas na het serveren door de pudding te roeren. Ik gebruikte trouwens anijs, maar je kan ook nog allerlei andere specerijen gebruiken om je chiapudding smaak te geven. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Meng de melk in een kom met de agavesiroop, kurkuma en anijs. Schep het chia zaad erbij en roer goed door, zodat de chia goed verdeeld is. Zet in de koelkast en laat minstens 4 uur weken. Je kan dit ook de avond van te voren al doen.
     
  2. Roer de chiapudding door en schep in twee mooie glazen. Schep de yoghurt er voorzichtig op en maak af met stukjes rood fruit.