Fantástico Chili Con Carne

Fantástico Chili Con Carne
Download pdf

Het recept

Voor de vleesliefhebber is een fantástico chili con carne op z'n tijd niet te versmaden. Hierbij Marie-Sophie's interpretatie van een fantastische chili con carne! Trek er een zak nacho's bij open, en genieten maar :-)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in parten en de knoflook in kleine blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan. Fruit hierin de ui en knoflook aan met de specerijen. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met zout en peper. Laat goed bakken tot alle gehakt gaar is.
     
  2. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten toe en roer door, voeg 150 ml water toe en laat met de deksel op de pan een uur stoven op laag vuur. Roer regelmatig.
     
  3. Laat de bonen en mais uitlekken in een vergiet en spoel ze schoon. Voeg toe aan de chilli en roer goed door. Laat nog een half uur stoven.
     
  4. Schep de chilli in borden en verdeel de geraspte kaas erover. Serveer met nacho’s. 
     
  5. Ook lekker met zelfgemaakte guacamole of creme fraiche.

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl chillivlokken
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 el oregano gedroogd
  • 500 g  gehakt (of een Gasconnevleespakket waar gehakt in zit)
  • 500 g tomaten
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik mais
  • 1 zak nacho’s
  • 100 g geraspte kaas
  • Olijfolie, peper, zout