Chimmi Churri Salsa

Chimmi Churri Salsa

Omschrijving

Een heerlijke grove saus die het super doet op rood vlees, maar ook bij Mexicaanse gerechten en bij de BBQ. Lekker veelzijdig dus. Door de tomaatjes grof te laten wordt het een goeie, chunky salsa.

Recept is goed voor ca 500 ml saus

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Haal de blaadjes peterselie van de steeltjes.
     
  2. Hak de knoflook en de groene peper grof.
     
  3. Rasp de schil van de citroen.
     
  4. Doe alles in de blender met de gedroogde oregano, het citroensap en de rode wijnazijn. Voeg ook zout, peper en een flinke scheut olijfolie toe. Blend alles kort tot een grove saus. 
     
  5. Snijd de gele tomaatjes in kleine blokjes en voeg deze toe. 
     
  6. Bewaar de saus maximaal een week in de koelkast.