Gevulde Chinese koolsoep met gebakken Tempeh (vegan)

Gevulde Chinese koolsoep met gebakken Tempeh (vegan)

Omschrijving

Deze soep heeft best wel wat ingrediënten, maar veel hoef je er niet mee te doen om er een lekker soepje van te maken. Lekker veel verse, frisse groenten, een hartige bouillon en dat alles afgetopt met zoetige, nootachtige Tempeh. Ideaal voor een doordeweekse avond. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de tempeh in reepjes en bak ze goudbruin en krokant in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
     
  2. Schil de gember en hak met de knoflook fijn.
     
  3. Zet een pan met dikke bodem op het vuur en doe er een scheutje olie in. Fruit de gember en knoflook aan. Blus af met de sojasaus. Voeg de bouillonblokjes en 1,5 liter water toe. Breng aan de kook.
     
  4. Snijd de chinese kool in reepjes. Voeg kool en de noodles toe aan de bouillon. Kook 2 minuten mee.
     
  5. Snijd de bosui en rode peper in ringen.
     
  6. Zet de koekenpan op het vuur en bak hierin de reepjes tempeh op. Schenk de sojasaus erbij en laat even inkoken, het moet kleverig en bubbelig worden. Bestrooi met zout.
     
  7. Schep de soep met kool en noodles in kommen. Bestrooi met de rode peper, bosui en kiemen. Verdeel ten slotte de gebakken tempeh erover. Lekker met extra kroepoek on the side.