Choco-Cocos Mueslirepen

Choco-Cocos Mueslirepen

Omschrijving

Je eigen mueslirepen maken is helemaal niet zo moeilijk. Met vier ingrediënten ben je er eigenlijk al. Het mooie aan je eigen reep maken is dat je zelf bepaalt wat je erin stopt. In mijn mueslireep mag chocolade niet ontbreken, en daarom koos ik voor kokos-hazelnoten muesli met pure chocolade. Natuurlijk zijn zaden en noten ook een geweldig idee! En als je vegan bent kan je ook heel goed agave of suiker gebruiken in plaats van honing. Zo is er voor ieder wat wils.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de honing en de palmsuiker in een koekenpan en verwarm tot de palmsuiker is gesmolten. Voeg de muesli toe en roer goed tot alle muesli is bedekt met de suiker. Verwarm even goed door.
     
  2. Bekleed het bakje met bakpapier en hak de pure chocolade fijn. Roer 50 g van de chocolade op het laatste moment door de muesli. Schep de muesli in het bakje en druk plat. Laat het geheel stevig worden.
     
  3. Snijd de afgekoelde, stevige muesliplak in repen of blokjes.
     
  4. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Drizzle de chocolade over de mueslirepen en laat even stollen in de vriezer. Bewaar de repen in een luchtdichte trommel.