Choco Havermout Pannenkoekjes met Kersen (vegan)

Choco Havermout Pannenkoekjes met Kersen (vegan)

Omschrijving

Dit niet te zoete gerechtje ziet eruit als een dessert, maar kan stiekem ook heel goed als ontbijt. Het zoet komt van de bananen, kersen en één eetlepel agave. Wil je liever geen alcohol in het gerechtje, bijvoorbeeld als je dit als ontbijt eet? Dan kun je de wijn natuurlijk ook gewoon weglaten. Uiteraard kun je de amandelmelk ook vervangen door gewone melk.

Smullen!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Ontpit en halveer de kersen. Overgiet met de witte wijn en laat staan.
     
  2. Prak de bananen met de cacao en de agave tot een zo glad mogelijke pap. Meng het bloem met de bakpoeder en roer met de havermout door de bananenpuree. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop tot een glad beslag.
     
  3. Verhit een scheutje olie in de pan en bak hierin kleine pannekoekjes van het beslag. Draai ze om als de bovenkant droog begint te worden.
     
  4. Leg per persoon 4 pannenkoekjes op een bord en verdeel de kersen hierover. Lekker met wat takjes munt.