Choco-Amandelbrokken met Sinaasappel en Pistache

Choco-Amandelbrokken met Sinaasappel en Pistache

Omschrijving

Chocola, het hoort bij de winter. Deze brokken maak je heel gemakkelijk zelf. Sinaasappel en pistache… hhhhmmmm…

Het recept is van Yolanda van der Jagt. Haar chocolade Daatjes, zoals ze heten, kun je uiteraard in vele varianten maken.

Smakelijk!

Bereidingswijze

1. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en krokant, en laat afkoelen op een bord. Rooster de pistache nootjes ook, maar houd ze apart op een snijplank en hak ze fijn.

2. Breek de chocolade boven een vuurvaste kom in kleine stukjes. Breng in een pan een bodem water aan de kook. Hang de kom boven het water en laat de chocolade langzaam smelten (au bain marie).

3. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en spatel de amandelen erdoor. Bekleed de bodem en rand van de quichevorm of ovenschaal met aluminiumfolie. Schenk de chocolade erop en klop aan de onderkant van de schaal zodat het gelijkmatig uitvloeit.

4. Snijd intussen met een scherp mes 3 of 4 plakken van de schil van de sinaasappel en snijd deze in kleine blokjes.

5. Verdeel ongeveer twee eetlepels van de sinaasappelschil en pistachenootjes gelijkmatig over de warme chocolade. Zet de vorm onafgedekt 1 uur in de koelkast.

6. Verwijder het aluminiumfolie en kijk of er nog restjes folie zijn achtergebleven.

7. Snijd de chocolade in stukjes en serveer deze brokken bij een kopje espresso.