Chocolade Avocado Bananenbrood in taartvorm

Chocolade Avocado Bananenbrood in taartvorm

Omschrijving

Dit is een overwegend gezond bananenbrood met avocado, maar het ziet er uit als een feestelijke taart. Daarom is dit de perfecte 'unguilty pleasure'. Er zit maar iets meer dan 1 eetlepel toegevoegde zoetstof in per punt. En dat vieren we, met een stukje taart :-)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
     
  2. Verwarm de melk op laag vuur in een steelpannetje. Breek de chocolade en voeg toe aan de melk. Zet het vuur uit.
     
  3. Prak de bananen in een kom met de agavesiroop. Scheid de eieren en doe de dooiers erbij.
     
  4. Klop de eiwitten met een mixer stijf.
     
  5. Roer de melk en chodolade goed door tot alle chocolade is opgenomen en schenk het mengsel al roerende bij de bananenpuree. Vouw vervolgens het eiwitschuim er voorzichtig door. Spatel ten slotte de amandelmeel en het zelfrijzend bakmeel erdoor.
     
  6. Verdeel het beslag over twee ingevette springvormen van 20 cm doorsnee en bak in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
     
  7. Doe ondertussen voor het glazuur de avocado in een mixer en mix met de limoensap tot een puree. Voeg de cacao en agave door en mix tot het een gladde icing is.
     
  8. Laat de cakes helemaal afkoelen en besmeer er eentje met de helft van de icing. Hak drie kwart van de noten grof (houd dus een kwart achter voor de garnering) en strooi over de icing. Leg de tweede cake erop en maak af met de rest van de icing (bijvoorbeeld in toefjes) verdeel de laatste noten erover.