Chocolade crème taart

Chocolade crème taart

Omschrijving

Nothing left to say... just try :-)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de boter in kleine blokjes en meng door de bloem. Doe de bloem en boter in de keukenmachine met het azijnwater en de suiker. Mix heel kort en snel tot een samenhangend deeg, de boter hoeft niet helemaal opgenomen te zijn. Pak het deeg in met plasticfolie en laat minstens een uur rusten in de koelkast.
     
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  3. Vet een kleine bakvorm (15 cm) in met wat boter. Rol het deeg uit tot 3 mm dik en leg het over de bakvorm. Druk het deeg aan in de vorm en snijd het overschot af. Bewaar dit evtueel voor een volgend recept.
     
  4. Leg een bakpapiertje op het deeg en vul met een blinde vulling (ik gebruik hier gedroogde bonen voor, die kan je steeds hergebruiken). Bak de bodem 15 minuten met de blinde vulling en nog 10 minuten zonder de vulling. Laat helemaal afkoelen.
     
  5. Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot het bijna kookt, haal het pannetje van het vuur. Breek de chocolade en voeg toe aan de slagroom. Roer net zo lang tot de chocolade helemaal is opgelost en het mengsel dikker begin te worden.
     
  6. Schenk het chocolademengsel in de taartbodem en laat opstijven in de koelkast. Bestuif vlak voor het serveren met wat chillipoeder. Bestrooi met wat grof gehakte (geroosterde) nootjes (hazel of gemengde) en serveer met een dot mascarpone.