Choco Paashaasjes (vegan)

Choco Paashaasjes (vegan)

Omschrijving

Deze kleine Choco-haasjes zijn ideale broodjes voor een Paasbrunch. En nog vegan ook! Omdat ze worden gemaakt met baking soda, zoals dit hartige sodabrood, hoeven ze niet te rijzen. Je maakt dus het deegje, en het is meteen klaar om in de oven te gaan. Dit deeg is wel wat plakkeriger dan gewoon brooddeeg, dus let op als je dit maakt. Vegan deeg scheurt ook iets sneller, dus worden je broodjes wat 'slordiger', maar ze worden er niet minder lekker om... schattige Paashaasjes zijn 't! :-)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Zeef de bloem en cacao boven een kom.
     
  3. Voeg de rietsuiker, baking soda en cacao toe en meng door elkaar.
     
  4. Voeg de sojayoghurt toe en 125 ml water. Roer met een houten lepel tot een plakkerig beslag.Is het te droog? Voeg dan wat extra water toe.
     
  5. Hak de chocoladereep fijn en meng de kleine stukjes door het beslag.
     
  6. Verdeel het beslag met bebloemde handen in 8 kleine, ovale bolletjes. Maak ze zo glad mogelijk.
     
  7. Knip vervolgens met een schaar naast elkaar twee 'v'-tjes in de bovenkant, dit worden de oortjes van het Paashaasje. Druk twee rozijnen aan de voorkant voor de oogjes.
     
  8. Leg de haasjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. De broodjes zijn gaar als ze hol klinken wanneer je op de onderkant klopt.
     

Tip: Extra lekker met een klodder goede aardbeienjam!