Chocolade Semifreddo

Chocolade Semifreddo

Omschrijving

Deze semifreddo is bijzonder makkelijk te maken, maar wel heel erg lekker! Door goede, pure chocolade te gebruiken en weinig suiker toe te voegen krijgt deze semifreddo een superintense chocoladesmaak. De combinatie met cardamom versterkt de chocoladesmaak en de mascarpone maakt het geheel lekker fris en romig. Dit recept is trouwens niet alleen perfect voor in de zomer, maar ook een prachtige, makkelijk vooruit te maken toetje voor de kerst. Bewaar hem dus bij je favorieten!

  • Goed voor 10 plakken

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verhit 200 ml slagroom in een steelpannetje tegen de kook aan, breek 200 g pure chocolade in stukken en roer door de slagroom. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
     
  2. Klop 400 ml slagroom stijf met de poedersuiker, spatel de mascarpone en kardemompoeder hierdoor. Meng de helft van het slagroom-mengsel met de afgekoelde chocolade ganache. Meng dit met de rest van het slagroom-mascarpone mengsel, maar niet helemaal, zodat er een swirl van bruin en wit te zien blijft. Schenk het mengsel in een met plasticfolie bekleedde cakevorm en vries minstens 6 uur in. 
     
  3. Haal de semifreddo uit de vorm en bestrooi met hazelnoten. Snijd er plakken van en serveer deze direct.