Chocolademousse van Zijdetofu

Chocolademousse van Zijdetofu
Download pdf

Het recept

Dit nagerecht maakt onderdeel uit van ons Vegan 'Groene Kerst' Menu 2019.

De zachte structuur van zijdetofu leent zich heel goed voor het maken van een chocolademousse. Deze mousse wordt iets zwaarder door de structuur van de tofu, maar de chocoladesmaak is erg intens en de mousse smelt op je tong. De chilli en anijs geven de mousse een kick, zonder dat het erg pittig wordt en de sinaasappel geeft wat extra frisheid en verdieping van de smaak. Deze mousse kun je eenvoudig een dag van tevoren maken en is ook lekker met wat frambozenjam of gehakte nootjes.

Voor de witte chocolade variant, check dit recept: https://www.hofweb.nl/recepten/witte-chocolademousse
Tip: Lekker met de Bonjardim Dessertlikeur of een Rooibosthee.

Bereidingswijze

  1.  Smelt de chocolade au bain-marie. Laat de zijdetofu uitlekken. Maal de zijdetofu in een mixer fijn met de chilipoeder, het anijszaad en de agave. Schenk de chocolade erbij en voeg rasp van de sinaasappel en de cacaopoeder toe. Maal tot een egale massa.
     
  2. Schep de mousse in kleine glaasjes en bewaar tot gebruik in de koelkast.
     
  3. Snijd de onder en bovenkant van de sinaasappel.
     
  4. Versier de chocolade mousse met evt. munt en sinaasappel.

Ingrediënten

  • 150 g Pure chocolade 68%
  • 300 g Zijdetofu
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl anijszaad  
  • 100 g agavesiroop
  • 1 sinaasappel
  • 2 el cacao
  • evt. 4 takjes munt