Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de chocolade boven een hittebestendige
kom in stukjes en doe de boter in blokjes erbij. Hang de kom in een pan
met een laag kokend water (de kom mag het water niet raken). Smelt de chocolade
zo, au bain marie, en roer af en toe.
Haal de kom van het vuur en laat de gesmolten chocolade iets afkoelen. Roer
de eidooiers erdoor en klop met een garde de cacao en de helft van de suiker
erdoor. Sla in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg beetje voor beetje de
resterende suiker toe tot het schuim pieken vormt en glanst. Spatel het eiwitschuim
voorzichtig door de chocolademassa.
Schep de massa in de taartvorm en bak de taart afhankelijk van jouw oven 20-25
minuten. Haal de taart uit de oven en laat de taart zo 30 minuten afkoelen. Klop de
slagroom met 1 eetlepel suiker en de kaneel lobbig. Snijd de taart in punten en
serveer de room ernaast.