Citroen-Lavendeltaartje

Citroen-Lavendeltaartje

Omschrijving

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Meng de boter in een kom met de suiker en het ei tot een gladde massa. Roer vervolgens de bloem erdoor. Kneed tot een samenhangend deeg. Pak het deeg in in plasticfolie en laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
     
  2. Rasp voor de vulling de schil van de citroenen en pers ze uit. Voeg er het water, rietsuiker en maizena aan toe en roer tot een glad papje.
     
  3. Breng de maizena tegen de kook aan, klop de eierdooiers los. Voeg als het dikker wordt de eierdooiers beetje bij beetje al roerend toe. Laat het een een klein beetje koken en zet dan het vuur uit. Klop de crème fraiche los en meng met een garde door tot het helemaal is opgenomen.
     
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  5. Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit tot een lap van een halve cm dik en bekleed de taartvorm ermee. Snijd het overhangende deeg af. Vul het deeg met de citroenvulling en bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
     
  6. Bestrooi het taartje met de gedroogde lavendel.